Ma cutremur

Nu, nu prea are legatura cu Japonia, pentru ca acolo, slava cerului, autoritatile vad ca isi fac treaba. Si nici de moarte nu ma cutremur ci de vesnicia ei. Ma cutremur in fiecare zi cand vad in ce tara traiesc. O tara unde sistemul de roviniete nu functioneaza in toata tara, dar politia te opreste sa-ti dea amenda ca nu ai rovinieta. Faptul ca in continuare acceptam sa cumparam toate porcariile la preturi umflate doar pentru ca aici e piata de deschidere. Ca avem mana ieftina de lucru, desi multi dintre noi suntem multi priceputi si multi-tasking dar ne evalueaza la un pret de nimic. Ma cutremur la gandul ca in tara asta a noastra, daca are loc un cutremur mai fortos, nu prea e de bine. Se zice ca numai in Bucuresti pot sa moara 450000 de oameni, si imediat incep sa regret ca m-am mutat din Cluj-Napoca, unde e depresiune si nu prea-s cutremure. Oricum cred ca cinismul astora merge pana la urmatoarea idee: “Ba e prea scump sa demolam si sa reconstruim, lasa ca vine un cutremur, cad si ce ramane, ramane, ce nu, reconstruim.”

Tot incerc sa construiesc scenarii de cutremur. Unde as prefera sa ma prinda, unde ma poate prinde, s.am.d. Ma gandesc serios la faptul ca mi-as cumpara broaste, ca din cate am vazut prevestesc cutremurele mai bine decat institutele noastre. De un lucru sunt sigur, dupa cutremur o sa apara cartea/filmul “Cum ai petrecut de cutremur?”

Advertisements

2 thoughts on “Ma cutremur

  1. Mă cutremur când realizez cum instituţiile statului sunt putrede până în măduva lor!

    PS Aş vrea să am posibilitatea de a afla când există şi un alt comentariu .

    1. Ma cutremur la cinismul societatii, la nepasarea clasei politice, ma cutremur de gradul de indobitocire la care a ajuns populatia asta.
      PS: Te anunta pe e-mail 🙂

Comments are closed.