Ce ti-am cerut Doamne si ce mi-ai dat?

Cand s-a trezit dis de dimineata Arhiepiscopul Romanului si Bacaului probabil se gandea la cum sa mai faca rost de bani pentru lumanari, iconite aurite, matanii, tamaie, mir sau cum sa ii pacaleasca pe cei de la Nike sa le faca vesmite bisericesti de calitate (cotton 100%) cu logo-ul companiei. Sau poate spera sa mai spele niste bani primiti ca “donatie” din partea vreunui politician pentru izbavirea pacatelor savarsite atat in timpul campaniei electorale, cat si dupa aceasta. Dar pentru ca Prea Fericitul le-a iertat acestora din urma pacatele, mai ales ca la botezul guvernului cand a intrebat “Te lapezi de Basescu?” politicienii au raspuns cu nu, acum vine si plata de pe urma. Si uite inainte de a canta cocosul de 3 ori in zori, Inalt prea sfintia sa s-a trezit ca-i claxoneaza la poarta manastirii, tulburand linistea Domnului si rugaciunile, fix doua MIG-uri 21. Cum banuiesc faptul ca BOR nu intentioneaza sa formeze o armata de cruciati pentru a apara tara de pagani si aparent fara nicio utilitate ne intrebam ce rost ar avea astfel de donatii dar  ganditi-va ca Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n sac, Prea Fericitul s-a gandit ca acum pe langa serviciile de baza ale Bisericii,  acatiste, pomelnice, vesnici pomeniri, sfestanii, s.a.m.d, poate deschide un nou serviciu pus la dispozitie pentru propovaduirea enoriasilor plini de evlavie si anume “Izbavirea pacatelor 3 D”, pentru cei care au atatea pacate incat in biserica nu se pot lepada de ele.

Cum functioneaza serviciul? Simplu. Platesti umila taxa in euro catre saraca biserica, faci plinul la MIG, agati o cruciulita de oglinda retrovizoare iar de aici preotii, care deja au inceput antrenamentul pentru a putea lua licenta de piloti prea profesionisti si prea fericiti, te vor duce atat de aproape de Dumnezeu incat si El o sa se sperie nitel.

Partea buna pentru BOR este ca nu platesc taxe si impozit, altmiteri la motorul  Tumanskii R-13-300, cu o forţă de tracţiune de 68 kN, va dati seama cat era impozitul. De asigurare nici nu se pune problmea. Tot ce putem spera e ca maine, poimaine sa nu primeasca astia si vreo companie de Panzer ca au si pus mana pe putere. Amin si Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac.

Advertisements

One thought on “Ce ti-am cerut Doamne si ce mi-ai dat?

Comments are closed.