Romania, democratia si laptele

Acum 22 de ani in Timisoara incepea ce avea sa devina Revolutia Anticomunista. Exact, aia in care s-au impuscat ca niste chiori, in care tot comunistii si fosti ofiteri KGB au pus mana pe putere si exact acea revolutie in care se promitea un stat de drept, democratic si buna stare. Motivele rascularii clasei muncitoare erau destul de simple. Se numara printre acestea interzicerea liberei circulatii, dreptul la libera exprimare, alegeri libere , accesul la tehnologie, legalizarea avorturilor, dreptul la economie libera si liberalizarea importurilor pentru a avea hrana pe masa, pentru ca asa cum poate multi stim sau am auzit din batrani, prin aprozare si macelarii nu se gasea mai nimic de mancare. Greu era atat pentru muncitorul ce se trezea la ora 5 sa plece la uzina si nu avea pachetel cat si pentru o mamica ce avea nevoie sa-si alapteze copilul, pentru ca nu exista nici carne si nici lapte pentru copii. Ma rog a venit iarna, unii sau altii au iesit in strada, to’arasu a fugit cu un elicopter, l-au prins pe la Targoviste, i-au tras atat lui cat si to’arasei o mana de gloante cadou de sfantul Craciun, si uite asa suntem noi in democratie azi.

Dupa 22 de ani de reforme, care mai de care mai tampite, putini din aia care au zbierat in ’89 pot spune ca sunt multumiti de ce a iesit, numai ca acum nu mai pot sa faca o revolutie pentru ca este democratie, au dreptul sa zbiere, sa vorbeasca si sa injure pe cine vor, oricum nu-i mai pasa nimanui. Si uite asa in loc sa stea la coada, acum trec si se uita cu jind la vitrinele doldora de bunatati, si apoi se uita cu amaraciune in buzunare. In loc de un anumit echilibru, acum avem fraierii care platesc taxe si smecherii cu BMW care te bat pe trecerea de pietoni, doar pentru ca n-ai trecut suficient de repede.  Practic am ajuns in urmatoarea situatie: sunteti liberi sa faceti acum ce vreti, da’ sa vedem, puteti?

Ce m-a facut sa scriu articolul asta, este urmatoarea situatie:

“Romancele isi vand laptele matern pe internet. Din ce in ce mai multe romance apeleaza la internet  pentru a-si vinde laptele matern. Astfel de anunturi de la mica publicitate sunt din ce in ce mai numeroase in ultima perioada, din cauza saraciei. Pretul unui recipient cu lapte matern este de aproximativ 20 de lei.”

“Vand lapte matern, proaspat recoltat, pret negociabil”, cam asa suna un anunt de acest gen.

Ce-i drept e ca au internet, altfel ar fi fost nevoite sa dea anunt in Scanteia.

Oricum noi cei tineri am fost educati in spiritul miserupist, incat putine lucruri ne mai misca in ziua de azi. Ce e mai tragic este ca ne intereseaza cine s-a culcat cu cine, sau ce vedeta mai face nu stiu ce. Pentru ca daca nu ni se intampla noua la ce sa ne batem capul?

Advertisements

One thought on “Romania, democratia si laptele

 1. E PREA MULTA CRETINITATE IN TARA. DE 2 ANI SI CEVA E CRIZA SI VREMURI GRELE IAR FUFELE FAC COPII SI APOI SE DUC LA BOC SI BASE SA CEARA BANI PTR COPIL.
  DE CE ?
  CE TREABA ARE BOC SI BASE DACA ALTII FAC COPII?? CU CE E DE VINA STATUL CA ALTII FAC COPII ??
  SA NU SE INTELEAGA GRESIT, ….. NU TIN CU BOC SI BASE.
  ATATA TIMP CAT AI HOTARAT CU PARTENERUL SA FACI COPII E TREABA VOASTRA. CU CE E DE VINA STATUL CA AI FACUT TU COPII ??
  FIECARE SA-SI ASUME RESPONSABILITATEA SA SI-L CREASCA………..NU SA SE DUCA SA CEARA LA STAT BANI SI SCUTECE.
  NU-TI PERMITI …..NU FACI COPII………..LOGIC.
  DAR LA NOI IN ROMANIA E PREA MULTA PROSTIE SI CRETINITATE.
  DIN PARTEA MEA SA-SI VANDA SI CAPUL, NU NUMAI LAPTELE.

Comments are closed.