Tags

, , , , , ,

Pentru cei care sunt interesati care mai este procedura de inmatriculare a unui autoturism indigen sau indigenizat in Romania, eu am terminat-o ieri si cam asta este:

Acte necesare:

In dosarul pentru Politie se pun : copie dupa contract, asigurare, chitanta asigurare, carte identitate, buletin, certificatul de autenticitate, fisa de inmatriculare, certificatul fiscal de la vechiul proprietar, chitanta taxa certificat, certificatul de inmatriculare. Atentie pe certificatul de inmatriculare trebuie completata rubrica “Instrainat catre” si semnat. Este necesara la Politie, nu se accepta fara.

La finante: copie dupa carte, copie dupa contract de vanzare, fisa fiscala, 2 declaratii, chitanta de achitare a taxei, iar eu am mai avut inca 3 chitante pentru ce a mai trebuie sa plates.

La rar: faci programare cu 1 zi inainte, a doua zi te duci la ghiseul 2, iei o hartie, te duci in spate, completezi, scrie ala ceva pe ea, te duci la ghiseul 1, platesti, alta hartie, te duci in spate, dai masina, astepti, te striga cineva de la ghiseul 4, apoi te duci si ridici masina.

La CEC: dai 35 de lei, iti da o chitanta si atat.

Te duci apoi la biroul de facut acte, dai aprox. 20 de lei iti face tanti acolo tot ce ai nevoie. Dupa care dai jos vechile placute, dai dosarul si placutele la Politie, astepti 2 ore iei celalalte numere. In cazul celor nepreferentiale, pentru celelalte astepti 24 de h.

Taxe: 35 de lei taxa certificat inmatriculare, 52 de lei taxa inscriere financiar, 4 lei taxa de timbru, 40 de lei taxa numere inmatriculare, 105 lei taxa certificat autentificare RAR, 20 de lei taxa birou copiat acte, intocmire dosar. In cazul meu am mai platit 30 de lei amenda la finante ca nu am declarat masina la timp si bineinteles asigurarea in cazul meu 140 de lei.

In  mare asta e, la mine au mai fost cateva particularitati pentru ca nu m-am incadrat in timp. Pentru alte detalii intrebati aici.

Spor la inmatriculari!