Romanii au talent.

Dupa 50 de ani de comunism in care constructia individuala era oarecum interzisa, romanii au dat navala in a-si arata talentul lor de genii ai arhitecturii post-moderniste din Romania.

Atata vreme cat la noi este de ajuns sa spui ca vrei sa faci P+1 sau P+2 dar in rest sa nu te intrebe nimeni cum o sa arate, si mai mult de atat arhitectii orasului nici macar nu citesc memoriile tehnice ale arhitectilor proiectanti, apare totul ca o vesela sorcova. Nu se respecta nici un PUZ sau PUD si chiar de-ar fi respectate sunt atat de incalcite incat nimeni nu le intelege. Cum nu exista legi clare care sa defineasca exact ce este estetica, unde si cum se aplica, oamenii construiesc din imaginatia lor debordanta.

Va las in continuare sa va delectati cu cele mai de soi contructii din Romania. Eventual poate spargeti si voi ceva pereti prin apartament si-o turla tot o sa apara din balcon.

Locul 6. Un fost cinematograf din Bucuresti, renovat pe post de discoteca incadrat intre 2 cladiri cu stil arhitectonic 1920.

Locul 5. Casa de tigani prinsi de criza.

Locul 4. In ciuda lui Stefan cel Mare si a altor domnitori romani.

Locul 3. Vila pe malul Glinei (groapa comunala de gunoi). In caz de avalansa o sa scape datorita pilonilor.

Locul 2. Cel mai infocat fan al lui Gheorghe Funar. Probabil masina e furata de la unguri.

Locul 1. Palatu’ de ambasada, de consulat al principelui Leonardo. Daca e cap de serie atunci, cap de serie sa fie.

Advertisements

4 thoughts on “Romanii au talent.

    1. Ce-i drept e ca suntem inventivi, doar ca situatia de mai sus e de plans nu de ras. Si mai grav e ca nimeni nu face nimic sa schimbe asta. Multam de apreciere. Te mai astept pe aici

Comments are closed.