Sex vs. dragoste

Acum 100 de ani toata lumea vorbea despre dragoste, romantism si idile interzise, dar o relatie sexuala insemna automat si un anumit angajament intre cei doi, asta daca nu te duceai la curve.  Subiectul sex era considerat un tabuu, o chestie rusinoasa, ce nu depasea granitele dormitorului conjugal. Revolutiile si emanciparile insa au adus cu ele, pe langa multe altele, si o deschidere timida, pudica si reticenta a acestui subiect. Fiind inca o idee in stadiul incipient al societatii, s-a incercat evitarea subiectului sex fiind inlocuit cu sintagma “a face dragoste”.

In ziua de astazi vorbim mai putin despre sentimente, stabilitate, placerea dansului de imperechere si se vorbeste tot mai mult de conceptul “casual sex”. Pentru unii inca suna deplasat, pentru altii este un stil de viata la care n-ar putea sa renunte.

Pragmaticii considera ca iubirea e o iluzie, un sentiment creat de noi, pe cand sexul este o realitate. Cei din tabara opusa cred ca diferenta dintre cele doua este picatura de magie care te face sa crezi ca vei opri ploaia cu 10 umbrele deschise si ca iti vei face partenerul de viata sa te iubeasca in felul asta.

Bineinteles ca se nasc o gramada de intrebari de aici. Dragostea implica sex, sexul implica dragoste? Sau toate se imbina intr-un mod fericit, si in nici un caz nu innebunesti din dragoste doar devii mai visator si mai dependent de persoana de care te-ai indragostit. Cand se depaseste granita relatiei chimice si incepe cea spirituala?

Pana la urma ce e mai bine sa alegi, iubire hipioata sau sex bolsevic?

Advertisements