Imi doresc tot mai mult sa nu-mi doresc!

Normalitatea este dictata de comunitatea in care traiesti. Unor oameni li se pare normal sa manance crocodili, altii mananca pisici si caini. Cu toate astea sunt normali pentru semenii lor. Sincer as fi mult mai bucuros sa vad ca se infiripa o anumita cultura. O cultura despre care sa pot spune ca este “romaneasca”. Asa cum despre fiecare natie se poate spune cate ceva. Cand te gandesti la Romania, sa iti vina prima oara in minte lucrurile pentru care te-ai duce in tara asta, nu pentru care ai evita-o. Si asa ca satul de toti proscrisii care lamenteaza pe toate site-urile (inclusiv pe acesta), imi doresc tot mai mult, sa nu-mi doresc ce nu se poate intampla. Motivul este simplu, probabil nu m-as mai regasi in acest sistem care intr-un fel ciudat ma face sa ma simt in siguranta, dar care pe de alta parte, ma face sa ma simt ca un salbatic primitiv in momentul in care cunosc alte civilizatii.

Ce este normalitatea? Un comportament general acceptat de majoritatea societatii. Simplu spus, pentru ca daca 80% din societate accepta ca fiind normal sa iesi din casa cu furculita in gura, atunci asta o sa fie normal. Normalitatea in genere a fost inventata de societate ca sa usureze existenta. Un fel de traseu plin de vectori si reguli. Un motiv simplu, pentru ca masele sa se simta confortabil, caci daca toti ar face ceea ce isi doresc sau le trece prin cap, s-ar putea sa fie periculos pentru toti. Atunci s-au creat standarde rigide, unele necesare, altele nesustinute de nici-un argument solid, impuse intr-un mod constient, mai mult in subconstientul individului, de la nastere, numita normalitate. O cale mai simpla de a exista.

In acelasi timp Columb a descoperit ceea ce a descoperit, pentru ca nu a crezut intr-un pamant plat, la capatul caruia sa cazi ca prostul in gol.  Einstein in genere, a rasturnat toata perceptia normalitatii, si inca o rastoarna, prin teroria relativitatii, iar daca ne adresam istoriei, vom vedea ca majoritatea liderilor au ajuns printre filele cartilor, doar datorita faptului ca au actionat contrar normalitati. Exemplele pot continua la nesfarsit.

Categoric putem sa luam normalitatea ca pe o recomandare si nu regula stricta. Asa ca incepeti creati, fiti surprinzatori si deosebiti.

Advertisements