Canta Aminda, nebun de frumoasa la Vocea Romaniei!*

Aminda vine din Esperanto si inseamna adorabila. Intradevar asa si este.

Pentru cine nu o cunoaste, Aminda, este o creatura destul de ciudata. O esenta vie, un catalizator de pasiune, o fata Morgana. The kind of girl that you don’t take it home, she take’s you.  Are tot ce vrei, ce nu vrei si ce crezi ca ai vrea. Este Sfantul Graal al barbatilor. O femeie care face ingerii sa se inchine cu doua maini, iar pe tine sa incalci cele 10 porunci, de 10 ori. Are atatea valeitati incat nici nu stiu de unde sa incep. Scrie, schiaza, gradinareste si face mancaruri fantastice la gust din ingrediente combinate N luate cate K. Dar mai mult de atat are o voce formidabila. Genul acela de voce de iti ramane in cap si fredonezi toata ziua ca un maniac. Genul de voce fara de care instrumentele muzicale par doar banale cutii pline de zgomote. Daca ai “norocul” sa o intalnesti cantand in My way club te va face sa-ti bei nu doar mintile ci si banii de rate pana dai de belele, daca insa o intalnesti la o seara de piano bar, in Janis Stuff, o sa-ti franga inima. Cu o vasta experienta in muzica, multi prieteni apropiati de-ai ei, ne intrebam cum de inca nu am ajuns sa cersim autografele  si cate-o poza din backstage, dupa ce totusi am baut o bere impreuna. Raspunsul este simplu: este genul acela de artist care nu face compromisuri. Intr-o lume a prostitutiei muzicale, apare de nicaieri o doamna plina de stil, senzuala, misterioasa sau o rebela plina de verva, libera, de neatins. De mentionat ca seamana teribil cu Janis Joplin, in special la voce, iar formularea acestei fraze este asa doar ca Janis s-a nascut prima. Cu siguranta Janis se uita la mine acum si-mi sopteste fara sa o aud, ca de fapt, nu exista o modalitate mai buna de a exista peste veacuri decat reincarnarea in Aminda.

Metafore si epitete nu mai gasesc sa descriu accest fenomen autohton fantastic numit Aminda. Cuvintele sunt prea lenese si raman in urma ideilor mele febrile ce ma cuprind cand ma gandesc la ea. Nu pot decat sa multumesc divinitatii, extraterestrilor, naturii si ei, pentru ca am avut oportunitatea de a o cunoaste.

Daca treceti prin Cluj-Napoca, o gasiti in weekend in My Way, in timpul saptamanii face piano-bar in Janis Stuff iar daca vreti sa aflati mai mult despre ea, e suficient sa dai search pe google “aminda”. Nu ratati, it’s a life time oportunity.

*Articol reeditat.

Advertisements