Umbrela verde

Ce este Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007, cu sprijinul Ministerului Mediului.

Obiectivul campaniei este sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: “Gestul meu nu conteaza”. Sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.
1. In cadrul campaniei au loc periodic actiuni de voluntariat. Pana in prezent, acestea au fost actiuni de ecologizare, de colectare a deseurilor electronice (DEEE) sau actiuni de informare si responsabilizare.

2. Campania are si o componenta de educare prin mass-media. In septembrie 2007, Antena 1 a difuzat zilnic 4 minidocumentare care trageau un semnal de alarma asupra consecintelor pe care le au gesturile noastre asupra mediului.

Ce actiuni am facut pana in prezent

Actiuni de ecologizare

Voluntarii in timpul actiunii de ecologizare De la lansarea in 2007 si pana in prezent, Umbrela Verde a avut constant actiuni de ecologizare in diverse zone verzi ale tarii.

Cu sprijinul voluntarilor nostri, am sarit in ajutorul zonelor sufocate de gunoaie lasate de turisti. Impreuna am adunat pet-uri, ambalaje, doze de bere si alte deseuri imprastiate unde nu le este locul.

De ce trebuie sa actionam ACUM?

Poluarea a devenit unul din cele mai mari pericole pentru sanatatea si viata noastra, a tuturor. Poluarea produce anemii, conjunctivite, boli respiratorii grave si afectiuni ale sistemului nervos. Asta atunci cand nu ucide. Conform Agentiei Europene pentru Mediu, poluarea ucide intr-un an mai multi oameni decat accidentele de masina. Peste 800 de milioane de europeni sunt afectati de aceasta problema globala.

Situatia nu este mai roz nici in Romania. Conform Ministerului Mediului, bucurestenii inhaleaza lunar 166 de mii de tone de noxe si 273 de tone de praf. De asemenea, un singur roman produce anual o cantitate record de gunoi – 799 de kilograme de deseuri menajere. In plus, in Romania, doar 5,6 % din deseurile menajere sunt reciclate, iar in Bucuresti, 20% din gunoiul produs ramane necolectat.

Save a tree, kill a beaver!

Advertisements
Posted in Uncategorized.